Περιοδεύον Εργαστήριο για τις Παραδοσιακές Τεχνικές Δόμησης: Μπουλούκι

Tο Περιοδεύον Εργαστήριο για τις Παραδοσιακές Τεχνικές Δόμησης: Μπουλούκι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσεχή εκπαιδευτική δράση για την Πέτρινη Δόμηση “Καλντερίμι Χ2”, με αντικείμενο την πλήρη αποκατάσταση - ανασκευή του ιστορικού μονοπατιού που οδηγεί στο Γεφύρι της Πλάκας. Θα λάβει χώρα στην Πλάκα Τζουμέρκων μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019, όταν παράλληλα θα ολοκληρώνεται η πολυαναμενόμενη αναστήλωση του παρακείμενου ιστορικού γεφυριού. 

Πρόκειται για δύο επάλληλα εργαστήρια (X2), και συγκεκριμένα για: (α) μία δίμηνη μαθητεία (Plaka camp) η οποία απευθύνεται ειδικά σε επαγγελματίες τεχνίτες, που θα εργαστούν υπό την καθοδήγηση έμπειρων μαστόρων–εκπαιδευτών, λαμβάνοντας ημερήσια αποζημίωση και (β) ένα εντατικό εργαστήριο δώδεκα ημερών (Plaka Workshop), που απευθύνεται σε τεχνικούς, μηχανικούς και καλλιτέχνες, φοιτητές και επαγγελματίες από τον κλάδο της κατασκευής, που θα περικλείεται στη συνολική διάρκεια των δύο μηνών. Ως συνδιοργανωτές στο εγχείρημα αυτό συμμετέχουν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας, ενώ η δράση χρηματοδοτείται μερικώς από τον οργανισμό Headly Trust και υποστηρίζεται από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του ΕΜΠ (ΜΕΚΔΕ).

Για λεπτομέρειες, ημερομηνίες, λοιπές σημαντικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να ενημερωθείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο: Καλντερίμι Χ2*

*Παρακαλούμε να δώσετε προσοχή στις ημερομηνίες και τις απαιτήσεις του κάθε ξεχωριστού εργαστηρίου. Είμαστε στη διάθεσή σας για επιπλέον διευκρινίσεις. 

Σύνδεσμοι ενημέρωσης για το Μπουλούκι : Ιστοσελίδα - Facebook - Instagram - YouTube 

Date: 
Monday, September 9, 2019 - 10:45am to Thursday, October 31, 2019 - 10:45pm